Petter Thoen – Galleri Ramfjord 29. mars 2014

Lørdag 29. mars inntar den norskettede popart-kunstneren Petter Thoen det norske kunstmarkedet. Thoen har etter mange år i New York bosatt seg i Stockholm.

50 år etter Thoens illustrasjoner av Batman og Superman prydet skandinaviske magasiner, skal kunstneren ha separatutstilling på Galleri Ramfjord i Oslo.

Denne gangen er det fokus på bøker. Jo Nesbø, Jane Austen, Charles Dickens, Gordon Ramsey og Andy Warhol – eller krimbøker, romaner, barnebøker, kokebøker og kunstbøker. Thoen har samlet klassikerne fra de ulike sjangrene i hvert sitt maleri.

Det hele startet med lidenskapen for god mat. Thoen har gitt ut hele 9 kokebøker, og i bokhylla står en samling på over 2000 kokebøker fra hele verden. “Food is art!” har Thoen tidligere uttalt, og kombinerer i sitatet sine to store lidenskaper – mat og kunst. For et par år siden bestemte han seg for å male noen av favorittkokebøkene sine, noe som resulterte i et stort maleri. Prosjektet ble lagt på hylla, helt til Elisabeth Ramfjord for noen måneder siden oppmuntret Thoen til å fortsette med bøkene. “…and the rest is history” forteller Thoen med et stort smil.

Resultatet ble 5 store malerier, hver med sin egen sjanger. Utvalget av bøker er Thoens egne favoritter og klassikere. Selve bokryggene er fiktive. Og ser du nøye på en av romanene, har Elisabeth Ramfjord blitt hyllet med et lite portrett….

Tekst: (c) Galleri Ramfjord

Foto:  (c) Harald Kroken

Artwork: (c) Petter Thoen

#GalleriRamfjord #PetterThoen #Exhibition #Art #Oslo#Norway