OSLO GALLERI – JAN DIGERUD

Åpning: 06. september 2019.

Jan Digerud

Jan Digerud gjorde seg tidlig bemerket som designer og tegner. Fra studietid og praksis i USA brakte han med seg de postmoderne strømningene til Norge. Sammen med arkitekt Jon Lundberg opprettet han arkitektfirmaet Jan & Jon, som fikk betydelig innflytelse på norsk arkitektur gjennom 80-årene.

Digerud tok sin arkitektutdannelse ved universiteter i USA, med «B.Sc.-graduation in Civil Engineering and Architectural Engineering» ved Washington State University 1963 og Master of Architecture fra Yale University i 1965. Fra 1963 til –64 var han ansatt som designer hos Skidmore, Owings and Merrill i New York.

Tekstkilde: Nbl.snl.no

Digerud er også kjent som billedkunstner, med spesialitet innenfor grafikk og nonfigurativ kunst. Det er dette han viser her på Oslo Galleri (OG).

Han er også aktuell som deltager i TV-serien «Arkitektens Hjem» på NRK TV.