GALLERI BRISKEBY – ERA LEISNER: «INSIKTER»

Utstillingsperiode: 10. oktober – 03. november 2019. Galleri Briskeby.


“Motivene er inspirert av tanken om at mennesket er i ferd med å definere seg ut fra naturen som helhet, og skaper scenarier som både belyser avstanden dette medfører og den uunngåelige sammenhengen som fremdeles eksisterer mellom oss”
– Era Leisner

Era Leisner (f. 1988) bor og arbeider i Oslo. Hun beveger seg innenfor en figurativ tradisjon, der forholdet mellom naturen og mennesket står sentralt.

Hun arbeider med tegning, akvarell og oljemalerier, i kombinasjon med andre materialer. Med ornamentale innslag og stor detaljrikdom tilfører hun verkene et personlig og særegent preg. Motivene skaper ofte en kontrast mellom det kjente og det uventede, hvor mennesker og dyr blir skildret på nye måter, uten omgivelser som definerer rommet.

Leisner er bl.a utdannet ved kunstakademiet i Edinburgh, Skottland og akademiet Jan Matejko i Krakow, Polen. Hun har deltatt på flere kollektivutstillinger i inn- og utland, bl.a ved Hotel Normandy, Cap D’ail i Frankrike, Gamle Ormelet på Tjøme, Bærum Kunstforening og Galleri Briskeby i Oslo. Hun har også hatt separatutstillinger ved Galleri Frie Kunster i Oslo og Galleri Kragerø.

Tekstkilde: Pressemelding fra Galleri Briskeby

Era Leisner

Era Leisner

Era Leisner

Era Leisner

Era Leisner

Era Leisner

Era Leisner